Saan

Saan is een familiebedrijf dat kranen verhuurt en 120 jaar geschiedenis heeft in Amsterdam en omstreken. Ze verhuist haar hoofdzetel naar een nieuwe lokatie in Diemen omdat de huidige lokatie door de stad wordt overgroeid. Aan ons de vraag om op die nieuwe plek de identiteit van Saan zichtbaar te maken, de werkwijze van de organisatie te onderzoeken en vorm te geven en de familietradities te waarborgen.

We kiezen voor een opstelling waarin alle bedrijfsonderdelen op mekaar gericht zijn; als in een fort. Met een groot open middenterrein voor alle kranen en bijbehorende voertuigen. Het museum van Saan met haar iconische waarde is als een brug over de ingang geplaatst, waardoor het mee vorm geeft aan de identiteit van Saan. Kantoren, werkplaatsen en garage worden zo geschakeld dat ze zicht op elkaar hebben en werknemers makkelijk in en uit kunnen lopen.

De gevel rond het terrein is voornamelijk gesloten. Daardoor wordt de brug (het museum) zeer zichtbaar. Kantoren aan de buitenste zuidgevel zijn voorzien van een mesh, die daglicht binnenlaat maar zonlicht filtert. Het werkelijke zicht is op de binnenplaats.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Affaire d'Architecture BV  KVK 60880775. All rights reserved.