Pon Holding Headquarters

Pon Holding vertrekt uit een oud landhuis in Nijkerk en strijkt in Almere neer naast hun OEM PonCat. In het Holding kantoor werkt de board van Pon en worden hun belangrijkste klanten ontvangen. Hier wordt met plezier gewerkt, worden de laatste nieuwe producten getoond en kunnen klanten royaal ontvangen worden. 

Het gebouw is opgetild boven een oer-Hollands landschap van water en wilgentenen en dit geeft ruimte voor een oprijlaan naar de hoofdentree. Deze laan loopt door in de entree waar carbonfibre meubels op het asfalt staan. De entree geeft zicht op PonCat aan de overkant van het water. De plattegrond is gebaseerd op die van een klassiek huis waar je, afhankelijk van de persoon die je gaat ontmoeten, vanuit de entree de verschillende vleugels in kunt lopen.

De beide vleugels hebben een 'gesloten' kant naar de oprijlaan; hier zijn vergaderkamers en techniek en constructie van het gebouw gesitueerd. De open kant geeft zicht op het landschap. De pilargurie gevel is ook aan de binnenzijde toegepast, op de scheidslijn tussen de open en gesloten gedeeltes. Deze scheidslijn verbergt een groot aantal kasten die zijn bekleed met een Italiaanse stof in het patroon van de binnenkant van luxe auto-deuren.

Het basement is gemaakt uit in het werk gestort beton. Veel aandacht is besteed aan de vorm en uitvoering. HIerop staan gevels zijn van pilarguri en aluminium.

In samenwerking met  QuA Associates, Inbo Bouw, Lendering & PartnersIMd Ingenieurs, JP van Eesteren en Roord Binnenbouw.


 

 

  

Copyright © 2017 Affaire d'Architecture BV  KVK 60880775. All rights reserved.