Danzigerbocht 35

Affaire d'Architecture ontwerpt samen met haar partners Aardlab, Inbo, Breed en Boondock een woongebouw dat tijdelijk dienst kan doen als een kantoorbouw.

Opgevat als een stuk van de stad, meer dan onroerend goed, zijn menselijke schaal en het scheppen voor sociale kansen de sleutel van dit project. Deze verticale stad is ontworpen als een continue geven-en-nemen tussen de gebouwen en de gedeelde open ruimtes ertussen en erin.

Dit hybride en publiek toegankelijke gebouw bestaat uit verschillende buurten. Ze geven schaal, een eigen identiteit en bieden een plek aan een divers publiek. Een collectieve laag tussen elke buurt zorgt voor sociaal contact en ontmoetingen. Deze lagen kunnen publiek toegankelijk zijn en programma bevatten dat voor de buurt van nut is, of voor de wijk Minervahaven die nu nog vrij monofunctioneel is en weinig voorzieningen en diversiteit kent. Zo ontstaat contact tussen het individuele en collectieve en de stad. 

De buurten zijn georganiseerd in 3 gebouwdelen die bovenop een commerciële plint staan. Op het dak van de plint ligt een plein van waaruit die gebouwdelen worden ontsloten. Het plein is openbaar, net als de tuin gelegen op maaiveld, die de Danzigerbocht van een groene sfeer voorziet.

In samenwerking met   Steengoed, BoondockAardlabInboBreed Integrated Design

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Affaire d'Architecture BV  KVK 60880775. All rights reserved.